Tips för ett bröllop på stranden inspirerat av en sjöjungfru

Att organisera ett bröllop med tema är alltid något som kräver en extra ansträngning. För att ett tema ska fungera behöver allting hänga ihop på ett optimalt sätt och du behöver också kommunicera temat på ett bra och effektivt sätt till gästerna så att de också hänger med och bjuder till.

 

Ett bröllop på en strand i Sverige är en extra stor utmaning. Till att börja med finns det bara stränder i Sverige utefter vissa av kusterna. Den största delen av kuststräckan saknar stränder helt och hållet. Du måste också välja en strand som har nära till boende av någon sort och detta boende måste vara tillgängligt när du håller ditt bröllop.

 

Vidare är det klimatet du måste ta med i beräkningen. Det är ofta kallt och regnigt i Sverige under sommaren vilket gör att du behöver något slags reservplan för att undvika en tråkig fest om vädergudarna gör uppror mot dig.

 

De rent logistiska utmaningarna är alltså stora redan innan du tagit första steget i din planering. När du sedan fortsätter kommer vi in på alla de detaljer som krävs för att få ihop ett temabröllop.

Tänk på detta när du arrangerar ett bröllop med tema

Först och främst tar det mycket mer tid att arrangera ett bröllop med tema än ett utan tema. Det är också mer komplicerat eftersom du inte kan använda standardlösningar utan måste hitta på dina egna lösningar.

 

Detta gör att du helt säkert behöver en bröllopskoordinator, en person som specialiserat sig på att organisera bröllop. Denna konsult kommer att kosta dig en hel del pengar och du måste vara med i detaljplaneringen så att inte kostnaderna skenar iväg utom all kontroll.

Klänningar till bröllop

När vi går vidare är ett köp av en klänning till ett temabröllop inte samma sak som att köpa vanliga klänningar till bröllop. Ett temabröllop kräver en hel del tankearbete. Ska du nu påminna om en sjöjungfru gäller det att hitta en klänning som passar med detta tema och det kanske inte är superenkelt.

 

Även om du hittar en sådan klänning ska den också passa din stil och smak vilket är ännu en ansträngning.

 

Men sök inspiration online och ta tid på dig innan du bestämmer dig så kommer allting säkert att ordna sig på bästa sätt.

Köp en klänningar online

Vi kan varmt rekommendera JJ’s House när du ska köpa klänningar till bröllop. De har ett fantastiskt utbud av allt som behövs för ett lyckat bröllop. Butiken har även ett mycket fint utbud av accessoarer och herrkläder som du med fördel kan ta del av när du besöker sajten. 

View leonazoey's Full Portfolio